Workshops

Kan ik mijn workshops ook online boeken?
Ja, stuurt u ons een e-mail: workshops@breakfit.nl wij reageren binnen 24 uur.

Welke workshops bieden jullie aan?
Wij bieden ruim 100 verschillende workshops aan in de categorieën: theater, dans, muziek, kunst & cultuur, sport, zelfverdediging, multimedia, circus.

Hoe meld ik mij aan als freelancer docent?
Stuur een e-mail met daarbij een motivatie brief en CV. Bij een match nodigen wij jou uit voor een kennismakingsgesprek. Wanneer dit voor beide partijen goed voelt volgt er een intake/sollicitatie ronde.

Hoelang duurt een workshop?
Onze workshops worden van te voren in overleg met de opdrachtgever besproken. De duur van de workshops variëren tussen 45, 50, 60, 90 en 120 minuten.

Wat zijn de kosten van een workshop?
Dit hangt af van diverse factoren, hoelang duurt het project? Is het eenmalig? Alles wordt van te voren besproken met de opdrachtgever.

Is het mogelijk om na 18:00 uur en/of in het weekend workshops te boeken?
Ja, dit is mogelijk.

Is het mogelijk om meerdere workshops te boeken in de vorm van een project?
Ja zeker!

Wat zijn de kosten voor een workshop(s) en/of kunst & cultuur project?
Dit hangt af wat de opdrachtgever voor ogen heeft. De invulling, thema en project worden samen met de opdrachtgever besproken en aan de hand daarvan krijgt de opdrachtgever van ons een vrijblijvende offerte toegestuurd.

Wie geeft de workshops?
BreakFit Nederland beschikt over een database van ruim 1200 freelance docenten door heel Nederland. Ons freelance database is vanaf 2007 opgebouwd en daarom kunnen wij binnen 24 uur schakelen en geven een landelijke dekking. Alle docenten zijn in het bezit van een geldig VOG en hebben destijds een intake/sollicitatie gesprek gehad met een van onze collega’s.

Hoeveel mensen werken er voor BreakFit?
Wij hebben een vast team van 7 man. Ieder zijn eigen taak en werkgebied. Daarnaast hebben wij een database van ruim 1200 freelancers / ZZP.

Waar vinden de workshops plaats?
De workshops, lessen en cursussen vinden altijd plaats bij u op locatie. De opdrachtgever zorgt voor de juiste en geschikte locatie. Zodra dit niet georganiseerd kan worden kan BreakFit de locatie voor u organiseren.

Hoe kan ik betalen?
De betaling kan via normale wijze (factuur), via het CJP (Cultuur Jongeren Pas), Stichting Leergeld, en Gelrepas.

Hoe verlopen de betalingen?
Bij een groot project van meerdere weken/maanden wordt er vooraf 50% betaald en het andere deel na afloop van het project.

Voor welke doelgroep organiseren jullie activiteiten?
Wij organiseren workshops vanaf 4 jaar.

Hoe groot mogen de groepen zijn per workshop ronde?
Dit verschilt per activiteit, meestal tussen de 15 á 30 deelnemers.

Kunnen wij de workshops ook annuleren?
Dit is mogelijk zodra er nog geen contract ondertekend is.

Kan ik de workshops verplaatsen naar een andere datum/data?
Ja, dit mogelijk zodra het ruim op tijd wordt aangegeven.

Kost het wijzigen van een workshop extra geld?
Nee, tenzij het om een totaal andere workshop gaat. Hier zijn verschillende kosten aan verbonden.

Organiseren jullie alleen de workshops?
Nee, wij kunnen mits daar behoefte aan is het complete project organiseren. Van planning tot aan het eindproduct/resultaat. Na elke opdracht vindt er een evaluatie plaats bij u of bij ons op locatie.


Seminars

Kan ik de seminars ook online boeken?
Ja, dit is mogelijk. Om zo goed mogelijk een reactie te geven is het handig om de aanvraag zo specifiek mogelijk te omschrijven zoals, aantal deelnemers, tijdstip van uitvoering, doelgroep, en eventueel probleem.

Wat is de inhoud van de seminar?
De inhoud van de seminar hangt af van de aanvraag. Dit wordt voortijdig besproken met de opdrachtgever om zo goed mogelijk een passend programma aan te bieden.

Hoelang duurt een seminar?
Onze seminars worden van te voren in overleg met de opdrachtgever besproken. De duur van de seminar(s) variëren tussen 45, 60, 90 en 120 minuten.

Wat zijn de kosten van een seminar?
Dit hangt af van diverse factoren. Is het een eenmalige seminar, is het in een projectvorm etc. bij meer informatie ontvangt u vrijblijvend een offerte van ons.

Is het mogelijk om na 18:00 uur en/of in het weekend seminars te boeken?
Ja, dit is mogelijk.

Is het mogelijk om meerdere seminars te boeken?
Ja, dit valt bij ons onder een traject van meerdere seminars op een dag(en) of weken.

Wie geeft de seminars?
BreakFit Nederland beschikt over een database van professionele sprekers die jaren lang hun vak vertegenwoordigen tijdens een seminar. Dit kan in een motivatie/inspiratie vorm maar ook om nieuwe technologieën te presenteren.

Waar vinden de seminars plaats?
De seminars vinden altijd plaats bij u op locatie. De opdrachtgever zorgt voor de juiste en geschikte locatie. Zodra dit niet georganiseerd kan worden kan BreakFit de locatie voor u organiseren.

Hoe kan ik betalen?
De betaling kan via normale wijze (factuur), via het CJP (Cultuur Jongeren Pas).

Voor welke doelgroep organiseren jullie seminars?
Wij organiseren seminars in het v.o. onderwijs, hoger onderwijs, bedrijfsleven en overige instellingen.

Hoe groot mogen de groepen zijn per seminars ronde?
Per seminar ronde max. 40 personen.

Kunnen wij de seminars ook annuleren?
Dit is mogelijk zodra er nog geen contract ondertekend is.

Kan ik de seminar verplaatsen worden naar een andere datum/data?
Ja, dit mogelijk zodra het ruim op tijd wordt aangegeven.

Kost het wijzigen van een seminar extra geld?
Nee.

Organiseren jullie alleen de seminars?
Ja.


Werving en Selectie

Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?
Een gedetacheerde heeft een formele arbeidsrelatie, een uitzendkracht niet. Dit houdt in dat de gedetacheerde een opzegtermijn heeft, doorbetaald krijgt in periodes wanneer geen werk beschikbaar is en niet zomaar ontslagen kan worden. De gedetacheerde heeft in vergelijking met een uitzendkracht meer zekerheid en wat minder vrijheid. Gedetacheerden worden zelden ergens voor een week of een maand ingezet. Het zijn vaak langlopende contracten van enkele maanden tot een paar jaar. Gedetacheerden hebben over het algemeen goede contracten met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. De lonen zijn hoger dan van uitzendkrachten én soms ook van mensen die in vaste dienst werken. De relatie tussen medewerker en detacheringsbureau is duurzamer van aard. Detacheringsbureaus zetten mensen vaak jarenlang in en dat maakt dat de verhouding serieuze vormen aanneemt. Beide partijen investeren zodoende meer in de onderlinge relatie.

Hoe werkt de procedure bij detacheren?
Als je werkt op basis van detachering, dan ben je op contractbasis in dienst bij ons. Wij maken jouw profiel (ervaring, kennis en kunde) op en zoeken op basis van dit profiel naar passende opdrachten bij opdrachtgevers. Als wij een passende opdracht hebben gevonden, delen ze we het profiel met de opdrachtgever en wordt er een gesprek gepland. Wanneer de uitkomst van dit gesprek positief is ga je op korte termijn aan de slag. Wij zijn dus jouw werkgever en doen we in principe alles voor je, zoals het: betalen van loon (tijdens ziekte, vakantie maar ook als je geen project hebt) en eventueel gemaakte reiskosten bekostigen. Verder zorgen we o.a. voor passende opdrachten, voer je samen met ons coachingsgesprekken, stel je samen een Persoonlijk-Ontwikkel-Plan (POP) op, etc. Als tegenprestatie dien je als gedetacheerde je opdrachten naar behoren uit te voeren, en dien je te studeren om je kennis op peil te houden en certificeringen te behalen. Binnen detachering is de combinatie van werkervaring en certificeringen belangrijk.

Wat is het verschil tussen detachering en werving & selectie?
Werving & selectie wordt ingezet voor vaste banen. Werknemer maakt met werving & selectie gebruik van het netwerk van het detacheringsbureau. Het detacheringsbureau werft en selecteert namens een werkgever. De werknemer krijgt na de selectie één of meer sollicitatiegesprekken bij de werkgever. Indien dit positief is, treedt de werknemer direct in dienst bij de opdrachtgever. Werknemer is dus onder contract bij de werkgever, en niet bij het detacheringsbureau. Bij detachering is de werknemer in dienst bij het detacheringsbureau, en gaat deze namens het detacheringsbureau opdrachten uitvoeren bij werkgevers. De opdrachtgever huurt de werknemer in op basis van een vast uurtarief voor de duur van het project. Werknemer is en blijft dus onder contract bij het detacheringsbureau.

Hoe zit het met mijn privacy?
Wij verwerken veel gegevens (bijvoorbeeld jouw cv) over de mensen die wij aan het werk helpen. Gegeven de intermediaire rol op de arbeidsmarkt worden bovendien veel persoonsgegevens met (potentiële) opdrachtgevers gedeeld. Het verwerken van persoonsgegevens is aan steeds strengere privacyregels gebonden die wij proberen na te leven. De belangrijkste regels over persoonsgegevens staan in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze wet verplicht ons veilig om te gaan met persoonsgegevens van kandidaten. Sinds 1 januari 2016 kan de Autoriteit Persoonsgegevens forse boetes opleggen als de privacyregels niet juist worden nageleefd. Met ingang van 25 mei 2018 komt de Wbp te vervallen en treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) in werking. Deze verordening bevat voor ondernemingen ten opzichte van de Wbp nog extra verplichtingen. Meer informatie over de AVG vindt u op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat is de opzegtermijn bij een detacheringscontract?
De opzegtermijn van een detacheringscontract voor bepaalde tijd is in principe één maand. Bij een detacheringscontract voor onbepaalde tijd is dit veelal twee maanden.